Turdus philomelos, aftă, ghid de identificare

Phylum: Chordata - Clasa: Aves - Ordinea: Passeriformes - Familia: Turdidae

Identificare - Distribuție - Ciclul de viață - Alimente - Prădători - Surse de referință

Sturz cântec

Aftele, o pasăre rezidentă în Marea Britanie, este mult mai mică decât verișoara sa Mistle Trush. În ultimii ani, numărul aftelor a scăzut serios, mai ales în terenurile agricole.

În comparație cu un Mistle Thrush, care cântă o melodie repetitivă, Song Thrush are un repertoriu mult mai divers și o calitate tonală mult mai fină. Atunci când sunt auzite, dar nu sunt văzute, frazele repetate ajută la deosebirea aftelor de vărul său la fel de versatil, cântătorul, Blackbird.

Modelul petelor de culoare maro închis este mai mult sau mai puțin aleatoriu pe un aftoasă, comparativ cu liniile ceva mai mici și mai ordonate de pete în formă de vârf de săgeată de pe sânii majorității aftoaselor.

Song Thrush, vedere laterală

Turdurile cântătoare își construiesc cuiburile la începutul primăverii în copaci sau tufișuri, folosind iarbă și rădăcini cu o căptușeală interioară de noroi. Patru sau cinci ouă blje acoperite cu pete întunecate sunt un ambreiaj tipic.

Șeful unei afte

Melcii, melcii, viermii și grămezile de insecte alcătuiesc dieta de bază a acestor păsări minunate, care adesea se aleg ca piatră pentru a fi folosite ca nicovală atunci când se sparg cochilii de melci.


Sperăm că ați găsit utile aceste informații. Dacă da, suntem siguri că vă veți bucura și cărțile noastre despre viața sălbatică și florile sălbatice din Algarve. Cumpărați-le online aici ...